Een ongeluk is zo gebeurd. Dat levert stilstand, kosten en administratieve rompslomp op. VTBN begrijpt dat. Voorkomen is beter dan repareren en veiligheid op de weg staat voorop. Daarom delen we graag vijf waardevolle tips om veilig en efficiënter te rijden.

  1. Defensief Rijden: Defensief rijden betekent dat je proactief reageert op mogelijke gevaren. Houd voldoende afstand tot het voertuig voor je, anticipeer op onverwachte situaties en verminder het risico op ongelukken.
  2. Optimaliseer je Snelheid: Pas je snelheid aan de verkeersomstandigheden aan. Niet alleen bevordert dit de veiligheid, maar het kan ook brandstof besparen en slijtage verminderen.
  3. Regelmatig Onderhoud: Een goed onderhouden voertuig presteert beter en verbruikt minder brandstof. Zorg voor regelmatig onderhoud en voorkom onnodige kosten.
  4. Controleer de Bandenspanning: Te lage bandenspanning kan het brandstofverbruik verhogen. Controleer regelmatig de bandenspanning en houd ze op het juiste niveau.
  5. Anticipeer op Verkeerspatronen: Leer verkeerspatronen te herkennen en erop te anticiperen. Door te anticiperen kun je soepeler rijden en brandstof besparen.

Efficiënt en veilig rijden is niet alleen goed voor jou, maar ook voor anderen en je portemonnee. Het verminderen van brandstofverbruik en slijtage kan aanzienlijke kostenbesparingen opleveren en draagt bij aan duurzaamheid.

 

Wil je meer weten over hoe je je rijtechniek kan verbeteren en efficiënter kunt rijden? Klik hier voor ons aanbod trainingen. Samen werken we aan veiliger en efficiënter transport.